Deze cursus bevat de basiskennis voor de gastheer/-vrouw.

In onderling overleg zal de cursus zo aangepast worden dat het aansluit bij het concept van het restaurant/hotel. We hoeven ons dus niet of niet alleen te richten op gastheren en –vrouwen in het klassieke luxe restaurant/hotel – dit kan natuurlijk wel. De bedrijfsformule is hier natuurlijk bepalend.

Bij deze cursus staat het begrip ‘gastvrijheid’ centraal.

Enkele zaken die de revue kunnen passeren bij de cursus “Restauranttechniek”:

Cursus Elementaire Wijnkennis  -  wijncursus voor besloten groepen  -  dag- / middag- / avond cursus!

Voor de wijnliefhebber die zich wil verdiepen in het wijnproeven en daarnaast basiskennis wil opdoen betreffende wijnbereidingstechnieken (vinificatie) en wijnbouw (viticultuur) is er de eendaagse cursus Elementaire Wijnkennis.
De deelnemer verkrijgt kennis met betrekking tot de invloed van het druivenras, bodem, klimaat en van de wijnmaker op de uiteindelijke wijn. We zullen 12 wijnen doorproeven.